Meer info over de lessen

Art of Happiness verzorgt diverse yoga- en meditatielessen voor bedrijven en instellingen. Er kan daarbij een keuze gemaakt worden uit het onderstaande lesaanbod.

Stoelyoga / bedrijfsyoga

Tijdens de yogalessen laten we deelnemers kennismaken met de bewegingssequenties en yogahoudingen uit de Dru yogastijl. Deze vloeiende en zachte vorm van yoga is een populaire vorm van yoga die voor iedereen geschikt is. Doordat veel bewegingen in flow plaatsvinden gaat de energie weer stromen en voelen deelnemers zich energieker en vitaler.

We combineren deze vorm van yoga met oefeningen uit andere bekende yogastijlen. Daarnaast wordt in de lessen geoefend met ‘Mindfulness in motion’ waarbij de ademhaling en bewegingen mindful uitgevoerd worden. Door de ademhaling bewust te volgen tijdens de bewegingen ontstaat een gevoel van diepe rust en ontspanning.

De lessen bestaan uit:

–  Een beginontspanning, een korte meditatie, een mindfulnessoefening of een ademhalingsoefening

– Stretchen

– Aktivaties om de spieren op te warmen en los te maken

– Energy Block Releases, dat zijn vitaliserende oefeningen die elkaar in flow opvolgen

– Asana’s (yogahoudingen) of sequenties zoals de aardegroet

– Een uitgebreide eindontspanning


Kennismaken met Mindfulness 

In 2 tot 4 lessen laten we deelnemers kennismaken met verschillende mindfulnessoefeningen. Het is de bedoeling dat de deelnemers daarnaast thuis of op het werk aan de slag gaan met eenvoudige mindfulnessoefeningen. Tijdens de lessen gaan we meerdere keren naar buiten om je te laten ervaren hoe je mindfulness ook kunt toepassen tijdens het maken van een wandeling. Na afloop van deze lessen beheers je meerdere mindfulnesstechnieken voor thuis, op het werk en voor als je buiten bent.

Elke les heeft een eigen thema en bestaat uit:

– een toelichting op het thema

– mindfulnessoefeningen

– het uitwisselen van ervaringen

– de praktische toepassing van mindfulness in je dagelijkse leven

– een toelichting op de oefeningen die je thuis gaat doen.

‘Bewust ademen’

In 2 lessen van 1 uur nemen we deelnemers mee in de wereld van ademhaling en meditatie en laten we ze kennismaken met diverse oefeningen en meditaties. Deelnemers leren hoe de ademhaling bij kan dragen aan meer vitaliteit en levensenergie, maar ook hoe de ademhaling je kan helpen om te ontspannen en makkelijker in slaap te komen. De lessen zijn laagdrempelig en voor iedereen geschikt. Het is de bedoeling dat deelnemers ook thuis dagelijks korte tijd mediteren en ademhalingsoefeningen doen. Op deze manier kunnen zij het beste de positieve effecten van deze technieken ervaren.

Opbouw:

– welkom

– beginmeditatie

– stretchen en activatie

– ademhalingsoefeningen

– eindontspanning

Cursus Positief Gezond en Ontspannen

Aan de hand van de zes pijlers van Positieve Gezondheid verzorgen we 6 bijeenkomsten van 1 tot 1,5 uur. In elke bijeenkomst gaan we in gesprek over het thema en doen we bijpassende oefeningen uit de yoga, mindfulness, meditatie en positieve psychologie. Zo mogelijk zullen we met elkaar naar buiten gaan. Voorafgaand aan de cursus kunnen deelnemers het instrument voor Positieve Gezondheid dat Huber ontwikkeld heeft invullen. Dit geeft deelnemers inzicht waar voor hen energie te halen is. Na het invullen van de vragenlijst krijgen ze door middel van een spinnenwebdiagram overzichtelijk te zien hoe ze hun eigen gezondheid en welzijn op elke dimensie ervaren.

Pijlers en thema’s van de bijeenkomsten:

  • Lichaamsfuncties: je gezond voelen, bewegen, fitheid
  • Mentaal welbevinden: vrolijk zijn, concentreren, omgaan met verandering, jezelf accepteren
  • Zingeving: zinvol leven, levenslust, blijven leren
  • Kwaliteit van leven: genieten, lekker in je vel zitten, balans
  • Meedoen: sociale contacten, erbij horen, samen leuke dingen doen.
  • Dagelijks functioneren: zorgen voor jezelf, kennis van gezondheid, kunnen werken


Opbouw:

– welkom

– toelichting op de pijler en in gesprek hierover

– oefeningen uit de yoga, mindfulness, meditatie en positieve psychologie gericht op de pijler

– oefeningen die thuis of op het werk gedaan kunnen worden

– afsluiting