Over Art of Happiness

Art of Happiness organiseert in het mooie Drenthe workshops en (buiten)activiteiten op het gebied van geluk, gezondheid, ontspanning en vitaliteit zoals:

. Workshops op het gebied van yoga, mindfulness en meditatie

. Buitenactiviteiten zoals yoga en mindfit clinics

. Bedrijfsactiviteiten zoals workshops bedrijfsyoga, bedrijfsmeditatie en mindfulness

De docente

We hebben ruim 15 jaar ervaring met het geven van cursussen en trainingen op het gebied van gezondheid, leefstijl en persoonlijke ontwikkeling. We verzorgen regelmatig yogaworkshops en aktiviteiten voor bedrijven en groepen.

Zo’n 15 jaar geleden kwam onze docente in aanraking met yoga. De vrolijke Dru yoga inspireerde haar om de 3 jarige Dru Yogadocentenopleiding te volgen vanwege de vele positieve effecten die ze van Dru Yoga ervaarde. Naast gecertificeerd DRU Yogadocente is ze gecertificeerd Deugdenyoga Docente. Deugdenyoga is een nieuwe vorm van yoga, waarin verschillende yogastijlen geïntegreerd worden in de lessen. Zoals Hatha yoga, Yin Yoga, Dru Yoga en Kundalini Yoga. De lessen zijn gericht op het versterken van de kwaliteiten van mensen. Vanuit de Deugdenyoga opleiding heeft Jolique geleerd om yogaworkshops vorm te geven rond mooie thema’s zoals vertrouwen, kracht, loslaten, veerkracht en balans.
De yogaworkshops en activiteiten die Jolique verzorgt zijn voor iedereen geschikt en kenmerken zich door een vrolijke en fijne sfeer waarbij iedereen zichzelf kan zijn.

Curriculum

4 jaar Yoga docentenopleidingen, 400 RYT*

Gecertificeerd Yogadocente Deugdenyoga

De Deugdenyogaopleiding van Patty Jongemaets. Internationaal erkende yogaopleiding door Yoga Alliance Professionals (YAP). Bij de Yoga Alliance Professionals zijn yogadocenten en organisaties aangesloten die volgens de hoogste normen zijn opgeleid zodat zij een hoge kwaliteit kunnen bieden aan hun studenten.

Gecertificeerd DRU Yogadocente 

3 jarige Dru Yogadocenten opleiding, 200 RYT*. Internationaal erkende yogadocentenopleiding door Yoga Alliance Europe.

* RYT is een internationale kwaliteitsaanduiding voor yogadocenten gericht op het aantal opleidingsuren yoga dat je gevolgd hebt. Na 4 jaar yogadocenten opleidingen te hebben gevolgd komt dat inmiddels uit op 400 RYT.

Extra gevolgde Yogaworkshops en bijscholingen

. Yoga Gita, Vijay Gopala, 2018
. Inner Axis Yoga en ademhalingstechnieken bij trauma en stress van Max Strom, 2017 en 2018
. Sat Yoga van Katiza Satya, 2017 en 2018
. Mindfulness en Restorative Yoga van Kirsten Mac Pherson, 2017
. Mindfulness Yoga van Kirsten Skotnes Vikjord, 2017
. Yin yoga van Rolandjan van Mulligen, 2017
. De Latifa Meditatietechniek, Michaël Derkse, 2016
. Meditatietechnieken van Davidji, 2016
. Vinyasa yoga van Johan Noorloos, 2015
. Yin Yoga van Anoshe Overington, 2015

Overige opleidingen

HBO-V, Mastercourse Oplossingsgericht coachen, Opleiding Mensgericht coachen, NLP practioner, gecertificeerd Voluit leven trainer/coach (evidence based mindfulnessprogramma ontwikkeld door Universiteit van Twente)

Art of Happiness staat ingeschreven in het Handelsregister met KvK-nummer 66868610

Speciale dank

Dank aan Dru Netherlands dat we Dru muziek cd’s in de lessen en workshops mogen gebruiken. De Dru cd’s die we gebruiken zijn Vayu, Colours of life en Elements. Ook danken we musicus Arjan van Elst https://soundcloud.com/arjan-van-elst voor zijn persoonlijke toestemming voor het gebruik van de door hem gecomponeerde meditatiemuziek.

Opdrachtgevers

Opdrachtgevers van Art of Happiness zijn o.a.: Fokker, Enexis, de Nederlandse Gasunie, Gemeente Hoogeveen, Gemeente de Wolden, Taribush, Miks Welzijn, RCN de Noordster, COA, Gemeente Westerveld, Zorgcollectief Zuidwest Drenthe, Mantelzorg Vitaal Hoogeveen, Hemmink B.V. Zwolle, Hotel & Restaurant Wesseling.